Hygiëneforum 2019

15 Oktober 2019 - ReeHorst, Ede, NL

Aanmelding Hygiëneforum 2019 open!

U kunt zich nu aanmelden voor het Hygiëneforum 2019. Bekijk ook het programma!

Hygiëneforum 2019

Infectiepreventie begint bij jezelf!

15 oktober 2019, ReeHorst, Ede

Menselijk gedrag over hygiëne, ongeacht of dit in de zorg, institutioneel, in de productie, bij mensen thuis of in het dagelijks leven, wordt sterk beïnvloed door de kennis bij mensen over hygiëne en infectiepreventie.

Het Hygiëneforum 2019 richt zich op de rol van de mens en 'doelgerichte hygiëne': het inrichten van hygiëneprotocollen op de meest kritische punten en op kritische tijdstippen om de keten van besmetting te doorbreken. Sprekers zoals Sally Bloomfield, Dirk Bockmühl, Markus Egert, John Hines,Bernhard Meyer en Rowshonara Syeda gaan vertellen over de link tussen menselijk gedrag en hygiëne (en er volgen meer). De aanmelding gaat open in april 2019, dus zet 15 oktober in uw agenda!

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie over het programma en sprekers. Wilt u het Hygiëneforum 2019 sponsoren, of wilt u aansluiten als partner? Neem dan contact op met yu@nvz.nl.

Witboek over hygiëne gepubliceerd


Vanuit een groep experts van het International Scientific Forum on Home Hygiene (IFH) is een witboek opgesteld over het belang van hygiëne, thuis en in het dagelijks leven. Beargumenteerd wordt waarom doelgerichte hygiëne van cruciaal belang is in de aanpak van het groeiende probleem van antibioticaresistentie. Er zal een ingrijpende gedragsverandering moeten plaatsvinden in het grote publiek, om dit te realiseren. Hoe krijgen we dit het beste voor elkaar? Welke partijen hebben hierin een rol? Duidelijk is dat consumenten een eenduidige, heldere boodschap nodig hebben over het belang van hygiëne. Het rapport gaat dan ook in op veelvoorkomende misvattingen, zoals de gedachte dat we 'te schoon' zouden zijn. Tot slot geeft het rapport haalbare aanbevelingen en oproepen tot actie om doelgerichte hygiëne, thuis en in het dagelijks leven, te kunnen realiseren.

Het witboek zal uitgebreid worden besproken tijdens het Hygiëneforum in 2019.