header image

Sponsors Hygiëneforum 2019

Het Hygiëneforum 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

Ook sponsor worden? Klik hier voor meer informatie.

Allergenen Consultancy

Allergenen Consultancy levert producten voor hygiënecontrole en –training. Wij leveren uit voorraad ATP-testen, UV materialen en sneltesten voor residueel eiwit of allergenen.

Bij UV-trainingen worden opzettelijke vervuilingen aangebracht met UV-deeltjes met een specifieke fluorescerende kleur, zoals knalrood, blauw of groen. Deze zijn onzichtbaar met het blote oog maar lichten onder UV licht fel op. Speciaal voor handhygiëne trainingen zijn complete trainingssets samengesteld.

De UV-techniek biedt ook mogelijkheden voor hygiëne inspecties. Verschillende stoffen lichten namelijk van zichzelf op als ze worden beschenen met ultraviolet (UV) licht zoals urine, huidvet, bloed, restanten schoonmaakmiddel, medicijnen of kalk. Bezoek http://www.hygienecontrole.nl voor meer informatie.


Alpheios

Binnen de zorg staan hygiëne en patiëntveiligheid hoog op de agenda. Huidige ontwikkelingen in zorgland zijn in een aantal gevallen een bedreiging voor de patiëntveiligheid, met als resultaat grote maatschappelijke schade, zowel in euro’s als in mensenlevens. Alpheios biedt tal van oplossingen die zorgorganisaties helpen om deze schade te beperken, te bestrijden, maar het liefst te voorkomen. Alpheios adviseert én implementeert op het gebied van infectiepreventie én heeft in samenwerking met internationaal gerenommeerde onderzoekers en instituten een geavanceerde desinfectiemethode ontwikkeld, gebaseerd op het vernevelen van waterstofperoxide.

Alpheios is de expert op het gebied van complexe hygiëne vraagstukken en professionele schoonmaaksystemen en -strategieën in de Benelux. En brengt met een uitstekend methode- en dienstenaanbod organisatie, mens en techniek met elkaar in balans én heeft bovendien al jarenlang een gevestigde naam en reputatie in de professionele markt. Door de hoge kwaliteit van de organisatie in combinatie met de aanwezige vakkennis neemt Alpheios een toonaangevende positie binnen de gezondheidszorg in. Een sector die gewend is om enkel en alleen te werken op basis van hoge kwaliteitsstandaarden en bewezen performance.

http://www.alpheios.nl/ 


CSU

CSU is vanuit diverse vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Barendrecht, Den Haag en Eindhoven. CSU biedt werk aan ruim 16.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland.

CSU is al ruim 50 jaar de specialistische schoonmaakpartner voor diverse sectoren. Voor bedrijven, (zorg)instellingen, overheden en organisaties verzorgt CSU op zo'n 11.100 locaties een compleet pakket schoonmaakdiensten, specialistisch onderhoud en aanverwante facilitaire diensten.

CSU is uw specialist voor de dagelijkse en periodieke schoonmaak in de zorg; van wachtkamer tot operatietafel en van huiskamer tot slaapkamer. Of het nu gaat om een ziekenhuis, bloedbank, consultatiebureau, apotheek, verpleeghuis, psychiatrische inrichting of huisartsenpraktijk. Maar onze dienstverlening gaat verder en plooit zich moeiteloos naar de snel veranderende zorgwereld. CSU ontzorgt, spreekt uw taal en is scherp op schoon. Kijk voor meer informatie op www.csu.nl.


Diversey

Het doel van Diversey is om iedere dag voor mensen te zorgen en ze te beschermen. Bij Diversey zijn we pionier in ons vakgebied. Onze opdracht is om dingen mogelijk te maken.

We streven ernaar constant te zorgen voor revolutionaire technologieën voor reiniging en hygiëne waarop al onze klanten in onze internationale sectoren volledig vertrouwen. Deze sectoren zijn: facilitair beheer, hospitality, gezondheidszorg, food & beverage, food service en retail. Diversey is een leverancier van reinigingsproducten, systemen en diensten die op efficiënte wijze chemicaliën, machines en duurzaamheidsprogramma's integreren. Alles wat we doen is gebaseerd op de impliciete overtuiging dat reiniging en hygiëne cruciale basisvoorzieningen zijn waaraan wij een essentiële bijdrage leveren.

Gewapend met 95 jaar ervaring en kennis ontwikkelt Diversey reinigingstechnologieën waarmee levens worden gered en waarmee we vakwerk op maat leveren waarin de behoeften van onze klanten en het gebruik van duurzame oplossingen centraal staan. De ethische verplichting van Diversey is terug te vinden in al onze producten en de relatie met onze werknemers, onze klanten en onze planeet. Deze moraal is onze drijfveer als pioniers van de toekomst en scheppers van verbinding en innovatie.

Kijk voor meer informatie op www.diversey.com of volg ons op sociale media.


Dr. Weigert Nederland BV

Dr. Weigert Nederland BV, gevestigd te Assen, is een vertrouwd begrip voor veel mensen die op professionele wijze betrokken zijn bij de reiniging en desinfectie van oppervlakten of producten. Dr. Weigert brengt al jaren met succes de Neodisher reinigings- en desinfectieproducten op de markt. Daarnaast vertegenwoordigen wij ook andere vooraanstaande leveranciers en is het bedrijf uitgegroeid tot een totaalaanbieder voor alle markten.

Klant- en marktoriëntatie is een stelregel die op alle facetten van onze onderneming van toepassing is. Wij streven te allen tijde naar langdurige zakelijke relaties met blijvend tevreden klanten, partners en leveranciers. 

Bij Dr. Weigert gaat kwalitatieve groei altijd voor kwantitatieve groei. Waarden als serieusheid, continuïteit en solidariteit zijn nauw verbonden met een dergelijk uitgangspunt. Als basis voor ons handelen geldt een door de jaren heen opgebouwde ervaring en deskundigheid in machinale reiniging en desinfectie. Met deze kennis slagen wij er steeds weer in om in een markt- en toekomstgerichte productontwikkeling met nieuwe innovaties en uitmuntende oplossingen te komen.  Een betrouwbare, snelle en flexibele levering aan onze klanten maakt ons concept compleet.

Niet wat wij kunnen maken is bepalend, maar welk voordeel onze klanten ervan hebben."
Oprichter Dr. Walter Weigert

https://www.drweigert.com/nl/


Ecolab B.V.

Ecolab is de wereldleider in water-, hygiëne- en energietechnologieën en diensten. Over de hele wereld kiezen bedrijven in de foodservice, voedselverwerking en horeca markten, de gezondheidszorg, de industrie en de olie- en gasmarkten voor de producten en diensten om hun omgeving schoon en veilig te houden, om hun operationele efficiëntie te optimaliseren en hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.
Al meer dan 90 jaar, werken we achter de schermen om voedsel veilig te houden, om de verspreiding van infecties te voorkomen en om vitale bronnen te beschermen. Met als doel de bevordering van veilig voedsel, het onderhouden van schone omgevingen, het optimaliseren van water- en energieverbruik en het verbeteren van de operationele efficiëntie. En vandaag doen we meer dan ooit tevoren.
Ecolab levert We leveren van schoonmaak middelen en systemen waardoor we dagelijks een schoner, veiliger en efficienter werkomgeving creeren. Hierbij speelt waarin de Ecolab TM vertegenwoordiger een cruciale rol speelt. Wij weten wat u bezig houdt door er te zijn!
Bij ons kunt u terecht voor professionele oplossingen specifiek ontwikkeld voor alle mogelijke schoonmaaktaken, waaronder vaatwas, keukenhygiëne, wasgoed, housekeeping, gebouwenonderhoud, handhygiëne, …

http://www.nl.ecolab.eu


Kärcher B.V.

Het familiebedrijf Kärcher is wereldwijd de toonaangevende aanbieder van efficiënte, milieuvriendelijke reinigingssystemen. Kärcher maakt het verschil door hoogwaardige kwaliteit en innovatie. De reinigingsapparaten van Kärcher combineren functionaliteit, gebruikersvriendelijkheid en aansprekende vormgeving. Innovatie en streven naar de betere oplossing zijn kenmerkend voor de onderneming, wat steeds opnieuw wordt onderschreven door octrooien en onderscheidingen van gerenommeerde instanties. Kärcher streeft altijd naar de optimale oplossing voor elk reinigingsvraagstuk. Zo ontwikkelt Kärcher krachtige systemen die bestaan uit perfect op elkaar afgestemde reinigingsapparaten, toebehoren en reinigingsmiddelen. Om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften en wensen van onze klanten onderhouden wij nauw contact met particuliere en professionele gebruikers. De inzichten die wij daarmee verkrijgen passen wij consequent toe bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Op die manier zorgen wij ervoor dat elke nieuwe ontwikkeling niet alleen geschikt is voor de steeds complexere reinigingsvraagstukken, maar ook het werk van de gebruikers zoveel mogelijk vereenvoudigt en verlicht.

https://www.kaercher.com/nl/


Knoell

Knoell is een wereldwijd werkende dienstverlener met 600 medewerkers op het gebied van productregistraties, stoffenregelgeving en productveiligheid (veiligheid voor mens en milieu).

Ons werkgebied omvat naast biociden ook gewasbeschermingsmiddelen, industriële chemicaliën, diergeneesmiddelen, medische hulpmiddelen, voeding en cosmetica.

Desinfectiemiddelen vallen onder de biocidenwetgeving. Om een desinfectiemiddel op de markt te kunnen brengen moet deze door de overheid zijn beoordeeld en goedgekeurd. Ten behoeve van de registraties van desinfectieproducten combineren wij onze kennis over Europese en nationale wet- en regelgeving met expertise op het gebied van chemie, werkzaamheid, toxicologie en milieu.

Deze kennis zetten wij in voor het ontwerp van een registratie-strategie voor alle soorten toepassingen, het maken van registratiedossiers, risicobeoordelingen, veiligheidsbladen, het geven van adviezen op gebied van toxicologie en milieu, en het begeleiden van benodigde testen in het registratieproces voor onze klanten. Hierbij kan het gaan om ondersteuning van het volledige aanvraagtraject, maar ook om specifieke vragen of wensen.

Onze Nederlandse vestiging bevindt zich in Wageningen, met het hoofdkantoor in Mannheim (DE).

We hebben daarnaast Europese vestigingen in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Zwitserland, en verder in de Verenigde Staten, China, Korea, Japan, Thailand, Taiwan en Brazilië.

Wij helpen om uw producten te laten voldoen aan moeilijke wetgeving, wereldwijd!

http://www.knoell.com


RB

RB's brands for hygiene are available in nearly 200 countries and they're trusted by people all over the world. We believe that hygiene is the practice through which people maintain or promote good health. Making themselves and their surroundings clean, by cleaning and disinfecting surfaces, hands, units, surroundings and items of personal use in order to break the chain of infection, contribute to good hygiene. Hygiene, both inside and outside the house, is an essential aspect of our daily lives. With the powerbrands such as Dettol, Harpic, Cillit Bang, and Clearasil, RB promotes healthy lives in healthy homes.

https://www.rb.com/


Schülke: European Leader in Infection Control

Service, ondersteuning en levering van producten voor infectie preventie.

Al meer dan 130 jaar ontwikkelt schülke+ duurzame producten bestemd voor de bestrijding van micro-organismen. Service, advies en training zijn daarbij kernbegrippen om gebruikers zo goed mogelijk te begeleiden bij de toepassing van onze producten. Onze producten worden gebruikt binnen de volgende markten...

Industrieel:
Conserveringsmiddelen en specifieke reinigers teneinde producten en productie processen te vrijwaren van schadelijke invloeden veroorzaakt door micro-organismen. Onze producten worden o.a. gebruikt in personal care producten, detergenten en chemische producten op waterbasis zoals verven, lijmen, kitten, e.d., oliën en brandstoffen.

Institutioneel:
Infectie preventie producten voor de gezondheidszorg. Reinigers, desinfectantia en verzorgende producten voor huid en handen, alsmede reinigers en desinfectantia voor oppervlakken en instrumenten. Infectie preventie levert ook een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van antibiotica resistentie.

www.schuelke.com


Tevan Carefree Clean

Tevan® is producent van professionele reiniging- en desinfecteermiddelen. Het zeer complete en uitgekiende assortiment van hoogwaardige producten zorgt voor brede inzetbaarheid en voorziet in alle behoeften. Elk te reinigen oppervlak is snel en efficiënt gereinigd en gedesinfecteerd met producten die ruimschoots voldoen aan de nationale en internationale wet- en regelgeving. De Tevan® producten zijn niet schadelijk voor de te behandelen oppervlakken, vormen geen gevaar en brengen bij juiste verwerking geen gezondheidsrisico’s met zich mee. De speciale toelatingen en keurmerken op de Tevan® producten zijn de garantie voor een veilige werkomgeving. De Tevan® producten doen het werk niet alleen met u maar vooral voor u.

De Tevan® producten zijn voor de professionals in:

 • Waterzuivering, legionella-bestrijding & desinfectie
 • Sport & Recreatie
 • Schoonmaakbedrijven
 • Horeca
 • Food & Non-food industrie
 • Overheid facilitair
 • Gezondheidszorg, zorg & welzijn
 • Automotive

VEIP Disinfectants and Tabletting

Klantgericht

VEIP Disinfectants is fabrikant van desinfectiemiddelen voor alle denkbare sectoren. We zijn al ruim zeventig jaar zowel nationaal als internationaal actief in de markt van professionele desinfectie en reiniging. Naast levensmiddelenindustrie, agrarische sectoren en zorgsector zijn we actief in drinkwater desinfectie. Onze ervaring en expertise stelt ons in staat klantgericht te werken en adequate adviezen te geven. We zijn sterk in onze custom-made benadering.

Disinfectants & Tablets

We maken desinfectiemiddelen en daarnaast produceren we tabletten voor allerlei (niet-pharma) toepassingen. Hiervoor hebben we de afgelopen 50 jaar veel ervaring en kennis opgebouwd. We hebben eigen productiefaciliteiten en beschikken over volledig geconditioneerde productieruimten, tabletteer- en verpakkingsmachines.


Unilever

Iedere dag gebruiken wereldwijd 2,5 miljard mensen Unilever-producten om er goed uit te zien, zich goed te voelen en meer uit het leven te halen. Hierdoor krijgen wij de kans om een betere toekomst op te bouwen.
Wanneer consumenten gebalanceerde voedingsmiddelen, betaalbare zepen, luxueuze shampoos of huishoudelijke producten kopen, dan is de kans groot dat zij een van onze merken uitkiezen. Onze hygiënemerken Glorix, Cif, Sun, Omo en Robijn richten zich op verbetering van de gezondheid door een betere hygiëne.

https://www.unilever.nl/


Global Hygiene Council

The Global Hygiene Council is committed to driving worldwide behaviour change in hygiene practices to reduce the burden of common infectious diseases.

Antimicrobial resistance (AMR) is one of the greatest threats to global health today, with a growing number of common infections becoming difficult to treat. Without prompt and effective action, the spread of drug-resistant infections is expected to escalate.

Current national action plans to tackle AMR discuss infection prevention primarily in the context of health facilities. However, a large body of evidence demonstrates that the home and other everyday settings are important environments for the spread of infections and the development of antibiotic resistance in bacteria.

We believe that, if we are to tackle the profound and intensifying threat of AMR, home and everyday life hygiene as a preventative measure, must be given greater consideration in global and national antibiotic resistance action plans and policies.


Gom Zorg

Het is een scenario dat geen enkele zorginstelling in de praktijk wil meemaken: een uitbraak van een bacterie zoals NORO of VRE. In een effectief hygiënebeleid - onderdeel van optimaal risicomanagement - is de schoonmaak van groot belang. Gom Zorg heeft al decennia ervaring in de sector. Actief ontwikkelen en delen we kennis om hygiëne in de zorg te verbeteren. Het eigen Kenniscentrum Infectie Preventie (KIP) bundelt alle expertise die er is op dit gebied. We kennen het belang van protocollen en richtlijnen. Met goed opgeleide en gecertificeerde medewerkers brengen we die ervaring in praktijk. Elke dag.

Gom Zorg: https://gom.nl/gezondheidszorg


Helichem

Helichem groep ontwikkelt en produceert al ruim 80 jaar een uitgebreid arsenaal aan moderne was-, reinigings- en onderhoudsproducten zoals institutionele reinigingsproducten, speciaal reinigers, cosmetica en industriële producten.  

Afnemers - van professionele schoonmaakgroothandels tot supermarkten, drogisterijen en discounters - hebben de keuze uit meer dan 500 producten in vele varianten die zij onder hun eigen (huis)merk op de markt kunnen brengen. In eigen laboratoria ontwikkelt Helichem de producten en adviseert bij het opzetten van eigen productassortimenten, ook voor de gezondheidszorg. Binnen de Helichem groep vallen diverse bedrijven als Helichem BV en De Lange/Flavodor (etherische en vette oliën, parfums en aroma’s).


HG

The HG problem solving concept!

HG offers the best solutions for cleaning and maintenance problems in and around the house.

Our range consists of approximately 300 high-quality products that offer consumers solutions that are neither offered nor equalled by any other brand.

Our company, HG International B.V., is a 100% Dutch company, with sites in a number of different countries. The head office is situated in Almere in the province of Flevoland. Here we produce all the HG products that find their way to millions of satisfied consumers in more than 45 countries.


Lonza

Lonza is a global leader for registered biocides, preservatives and antimicrobial formulations for use in disinfectants, institutional and household cleaning products. Complemented by world class technical and regulatory support, we help our customers meet the needs of an evolving global marketplace, leveraging our expertise to turn challenges into opportunities. Lonza provides customers access to our registered formulations in the form of active materials or finished products.

We offer:

 • Faster path to market through formulated solutions
 • Options to Survive the BPR™ (Biocidal Products Regulation)
 • Innovative research and development
 • State-of-the-art microbiological and analytical expertise

Visit our Knowledge Centre for further information: www.survivethebpr.com


Reymerink

Reymerink levert een compleet assortiment vloeistoffen voor reiniging, desinfectie en cosmetica in kleinverpakking aan de vakgroothandel, voor professionele gebruikers als voetverzorgers, schoonheidsspecialistes, nagelstylistes, huisartsen, tandartsen, en tattoeëerders. Voor meer informatie: www.reymerink.nl


Senzora

Senzora ontwikkelt, produceert en vermarkt was- en reinigingsproducten en is producent van huismerken voor retailers en de professionele markt. Naast private labels zijn ze actief onder de merken Tricel en Klok. In Deventer worden de was-, vaatwas- en oxy poederproducten geproduceerd, verpakt en geëtiketteerd. Tevens vindt er de productie van soda plaats. Senzora biedt vele mogelijkheden in recepturen en verpakkingsvormen. Het bedrijf beschikt over een eigen R&D-afdeling, kwaliteitsdienst en het laboratorium is voorzien van moderne testapparatuur. De productielocatie is BRC en IFS gecertificeerd. Senzora, een Nederlands familiebedrijf met een rijke historie sinds 1876.


Van Dam Bodegraven B.V.

Van Dam Bodegraven B.V. is zelfstandig producent van reinigingsmiddelen voor de Nederlandse en Europese markt en is uitgegroeid tot een toonaangevende ‘private label’- en ‘contract filling’-fabrikant. Al vele jaren wordt er geproduceerd voor een aantal gerenommeerde Europese retail-ketens en multinationals. Naast de activiteiten in de Benelux, is Van Dam Bodegraven B.V. sterk gericht op de export. Van Dam Bodegraven B.V. beschikt over een productielocatie en kantoor in Bodegraven en over een verkoopkantoor in Mülheim an der Ruhr (Duitsland). Kwaliteit, flexibiliteit en servicegerichtheid zijn de kernwoorden waarmee Van Dam Bodegraven B.V. zich al meer dan 85 jaar onderscheidt in de markt.

Dammol Pro-line is de merknaam voor een range van kwalitatief hoogwaardige schoonmaakmiddelen voor de professionele gebruiker, geproduceerd door Van Dam Bodegraven B.V. Bij de ontwikkeling van deze producten is rekening gehouden met een aantal criteria; hoogwaardige kwaliteit, invulling segment meest voorkomende reinigingsmiddelen, professionele uitstraling, aangename geurbeleving, handig in gebruik en een aangename prijsstelling.

http://www.vandambodegraven.nl


Werner & Mertz

Werner & Mertz Professional is meer dan 150 jaar een pionier in hygiëne en duurzaamheid in de professionele schoonmaaksector. Sinds onze oprichting zijn we gefocust op de bescherming van natuurlijke bronnen, duurzaamheid en behoud van de biodiversiteit.

Uit ons respect voor diversiteit en ons engagement om innovatieve merkproducten te ontwikkelen, willen wij waarde creëren die het leven van onze klanten verbetert en vergemakkelijkt.

Dit is mogelijk door onze hoog opgeleide, gemotiveerde en handelingsgerichte professionals.

Zij kunnen u oplossingen en diensten aanbieden die uw verwachtingen overstijgen. Zo ontgrendelen we het potentieel van onze natuur en verhogen we onze levenskwaliteit. 

Onze kennis zorgt voor evenwicht tussen techniek & natuur zonder in te geven aan veiligheid, betrouwbaarheid, efficiëntie, ecologische verantwoordelijkheid.