Hygiëneforum

NVZ - Schoon, Hygiënisch, Duurzaam

De NVZ is de brancheorganisatie voor fabrikanten en importeurs van producten die te maken hebben met het reinigen, desinfecteren en onderhouden van de woon-, werk- en leefomgeving. Onze producten worden gebruikt door consumenten én professionals.

De NVZ wil met haar leden en haar partners een schone, hygiënische en duurzame leefomgeving voor alle Nederlanders creëren.

www.nvz.nl


IFH

The International Scientific Forum on Home Hygiene is the leading scientific authority on home hygiene.

It is a not for profit, non-commercial organisation which was established in 1997 with the mission to promote health and wellbeing through improved hygiene (infection prevention and control) in home and everyday life settings.

The IFH is unique in that it addresses hygiene from the viewpoint of the home and, more importantly, the family or household. It is dedicated to understanding the interrelated actions that family members undertake in their everyday lives to protect themselves from infectious disease.

www.ifh-homehygiene.org


MKB Nederland

Het midden- en kleinbedrijf is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Ondernemers durven risico's te nemen en creëren banen. Daarom moeten ze gefaciliteerd worden en niet gehinderd door onduidelijke of overbodige regels en eisen. Aan het begin van de twintigste eeuw is de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland. Ondernemers bepalen onze koers, wij zijn de stem van ruim 170.000 leden.

Ondernemers bepalen de koers van MKB-Nederland. Zij leveren via hun brancheorganisatie of lokale vereniging de ervaringen en kennis op basis waarvan wij onze lobbydoelen formuleren. Via een uitgebreid netwerk van commissies, platforms en werkgroepen wordt het beleid van MKB-Nederland bepaald.

MKB-Nederland is gevestigd in de Malietoren in Den Haag en staat onder leiding van directeur Leendert-Jan Visser. MKB-Nederland heeft één gezamenlijk bureau met VNO-NCW, onder leiding van algemeen directeur Cees Oudshoorn.

Kijk hier voor meer informatie over MKB-Nederland.


VNO-NCW

Ondernemingsorganisatie VNO-NCW maakt zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren. Van de AEX-bedrijven tot familiebedrijven, het midden- en kleinbedrijf en jonge ondernemingen. Met als doel: ruimte voor ondernemerschap. Zodat Nederland wereldwijd herkend wordt als duurzame en welvarende economie.

www.vno-ncw.nl


Simavi

Onze Visie
Een goede gezondheid is de basis van alles. Alleen als je gezond bent, kun je je sociaal en economisch ontwikkelen, het heft in eigen handen nemen en je dromen najagen. Alleen als je gezond bent, kun je jezelf ontwikkelen, voor je gezin zorgen en de armoedespiraal doorbreken. Dat is waarom Simavi werkt aan een goede gezondheid voor iedereen.

Onze Missie
Simavi wil ervoor zorgen dat kwetsbare mensen in arme en minder welvarende landen op basis van goede en volledige informatie zelf kunnen kiezen voor een gezond leven.

https://simavi.nl/


VSR

De Vereniging Schoonmaak Research (VSR) is het onafhankelijke platform voor professioneel schoonmaken. Als kennisinstituut voor alle marktpartijen op het gebied van schoonmaakonderhoud, streeft VSR al meer dan 40 jaar naar objectivering en professionalisering van het schoonmaakvak door middel van onderzoek, voorlichting en opleiding. Een van de pijlers van VSR is het VSR-Kwaliteitsmeetsysteem (VSR-KMS) voor het objectief meten van de afgesproken schoonmaakkwaliteit. VSR-KMS is vastgelegd in de NEN 2075: 2018.

De vereniging is een dwarsdoorsnede van de totale schoonmaakbranche. Zowel opdrachtgevers als schoonmaakbedrijven, leveranciers van schoonmaakapparatuur en -middelen, adviesbureaus en onderwijsinstellingen zijn leden van VSR.

De aangesloten organisaties hebben direct toegang tot de studies en onderzoeken van VSR op het gebied van schoonmaakmethoden en -technieken, kwaliteitssystemen en het functioneren van mensen, organisaties en markten binnen de schoonmaakdienstverlening.

Alle onderzoek publicaties, sinds oprichting van de vereniging in 1979, zijn te vinden in de VSR-Kennisbank. Kijk voor meer informatie op www.vsr-org.nl.


SVS Opleidingen

SVS B.V. is dé vakopleider voor de schoonmaakbranche en de facilitaire dienstverlening. Al in 1977 gestart, maar nog steeds innovatief en flexibel. Onze jarenlange ervaring en de kundige vakdocenten uit de praktijk leiden tot kwalitatieve opleidingen. Opleidingen met een vaste lage prijs én met 92% de hoogste slagingspercentages in de branche. Zo’n 9000 cursisten kiezen jaarlijks voor SVS. Van basisopleiding tot specialisatie en management. Of het nu om open groepen, (incompany) bedrijfsgroepen of maatwerk gaat: SVS is uw partner in opleidingen.

www.svs-opleidingen.nl


FoodMicro

De Stichting Food Micro is in 1999 opgericht met het doel om kennis en kunde op het gebied van levensmiddelenmicrobiologie en voedselveiligheid in het Nederlandse taalgebied te bevorderen. Dit wordt vooral inhoud gegeven met Nederlandstalige symposia waarin een vertaalslag wordt gemaakt van soms ingewikkelde materie naar de alledaagse praktijk.

"Ons doel is om een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk"

Onze symposia hebben soms een meer algemeen thema zoals “Diagnostica” of “Reiniging & Desinfectie”. Maar met thema-symposia zoomen we ook in op meer specifieke onderwerpen zoals met onze recente symposia “Virussen in voeding” en “Thermofiele micro-organismen”.

Onze bijeenkomsten zijn meestal in De Biltsche Hoek in De Bilt en hebben een informeel karakter met voldoende ruimte voor netwerken. De symposia worden bijgewoond door o.a. wetenschappers, QA-medewerkers, vertegenwoordigers van overheidsdiensten en medewerkers uit het bedrijfsleven. We merken dat onze symposia ook gewaardeerd worden door medewerkers uit het onderwijs.

www.foodmicro.nl


Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten – OSB

OSB is de brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwassersbedrijven. Schoonmaakwerk is van groot belang voor het functioneren van onze samenleving. Dankzij schoonmaak- en glazenwassersbedrijven kunnen wij als burgers leven, wonen en werken in een schone omgeving. Het is dankzij al die bedrijven dat openbare voorzieningen als stations, wachtruimtes, scholen en openbare toiletten schoon blijven. Dat ziekenhuizen en zorginstellingen, waar hygiëne van levensbelang is, elke dag weer schoongemaakt worden. Dat hotels smetteloos schoon worden. Maar het is ook dankzij onze bedrijven dat miljoenen werknemers dagelijks op een schoon bedrijf of kantoor kunnen rekenen. Schone werkplekken die het werk aangenamer en gezonder maken, maar bovendien de arbeidsproductiviteit stimuleren.

De leden van OSB willen zich nadrukkelijk onderscheiden van bedrijven die het niet zo nauw nemen met de regels. Vandaar dat voor hen het OSB-Keurmerk verplicht is. Het keurmerk garandeert opdrachtgevers dat zij te maken hebben met bedrijven die de CAO naleven en die staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en goed werkgeverschap.

www.osb.nl


UKCPI

The UK Cleaning Products Industry Association (UKCPI) is the leading trade association representing UK producers of cleaning and hygiene products – from soaps, washing powders and liquids, household disinfectants, air care and polishes, to the professional cleaning and hygiene products used in industrial and institutional applications.
We work in partnership with policy makers, the public and the media, to inform public discussions about cleanliness, hygiene and sustainable cleaning.
Find out more at www.ukcpi.org and www.professionalcleaning.org and follow us on twitter @ukcpi_cleaning and Linked In https://www.linkedin.com/company/ukcpi/


A.I.S.E.

A.I.S.E. is the International Association for Soaps, Detergents and Maintenance Products. Based in Brussels, A.I.S.E. has been the voice of the industry to EU regulators for over 65 years.

Membership consists of 29 national associations across Europe, 17 corporate members and 11 value chain partners. Through this extensive network, A.I.S.E. represents over 900 companies supplying household and professional cleaning products and services across Europe.

The industry is a substantial contributor to the European economy with an annual market value of €36,7 billion, directly employing 95 000 persons and 360 000 throughout the value chain.

A.I.S.E. has a long history in leading voluntary industry initiatives that focus on sustainable design, manufacturing and consumption, product safety and safe use of products for consumers and professional customers.

www.aise.eu


NCV

Iedereen gebruikt cosmetica en vaak meer producten per dag dan de meeste mensen denken. Het betreft alle producten voor de persoonlijke verzorging, zoals deodorant, shampoo, zonnebrandcrème en mascara. Cosmetica dragen bij aan onze persoonlijke hygiëne, verzorging, schoonheid en welzijn. Al bijna 70 jaar behartigt de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) als brancheorganisatie voor fabrikanten en importeurs van cosmetica, de belangen van de cosmetica-industrie. De NCV houdt haar leden op de hoogte van actuele ontwikkelingen en biedt individuele ondersteuning. Daarnaast is de NCV woordvoerder en gesprekspartner voor veel stakeholders zoals ministeries, NGO’s als ook media.

www.ncv-cosmetica.nl


EUnited Cleaning

The European Cleaning Machines Association represents the leading manufacturers of floor cleaning machines and high pressure cleaners for commercial and industrial use.

EUnited Cleaning exerts influence on EU Directives and international standardisation.

EUnited Cleaning publishes European statistics and world market surveys.

EUnited Cleaning supports international trade fairs for cleaning technology.

EUnited Cleaning is the partner for the Cleaning Machines Manufacturers, informing them about European laws and regulations, publishing their views on economic and technical issues, organising contacts etc.

http://www.eu-nited.net/cleaning/


Healthcare Cleaning Forum

Het schoonmaken van ziekenhuizen is cruciaal voor patiënten veiligheid. Het Healthcare Cleaning Forum is ontworpen als een platform voor gezondheidszorgdeskundigen, schoonmaakdeskundigen, ziekenhuismanagers en fabrikanten van reinigingsoplossingen om op productieve wijze elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen.

Het Forum streeft ernaar de nieuwste kennis op dit gebied inzichtelijk te maken, bewustwording en dialoog te creëren, het dogma te doorbreken en het onderzoek voor de verbetering van het vakgebied van ziekenhuishygiëne verder te ontwikkelen en breed op de agenda te zetten.

Schoonmaak in ziekenhuizen is veel complexer dan andere soorten reiniging. De training van, en het gedrag binnen de organisatie van betrokkenen in relatie tot het hoogste level van hygiëne, vormen de reden voor de oprichting van dit wereldwijde initiatief. Het Healthcare Cleaning Forum wordt om de twee jaar gehouden tijdens 's werelds grootste professionele schoonmaak- en hygiëne beurs, Interclean Amsterdam. www.intercleanshow.com


Service Management

Service Management is al meer dan 40 jaar hét grootste platform op het gebied van hygiëne en schoonmaak. Voor facility managers, schoonmaakmanagers en schoonmaakprofessionals. Service Management weet wat er speelt in de markt en brengt u op de hoogte van nieuwe producten, recent afgesloten contracten, best practices en wet- en regelgeving. In Service Management staan mensen centraal. U vindt op zowel de website als het magazine interviews en cases over schoonmaak, schoonmaaktechnieken en hygiëne. Of u nu opdrachtgever, schoonmaakondernemer of leverancier bent, Service Management is een ideale monitor om de markt in de gaten te houden.

http://servicemanagement.nl/


Clean Hospitals

Clean Hospitals is comprehensive network of relevant stakeholders who employ a transdisciplinary integrative and science-based approach to improving hospital environment hygiene and protecting patients, employees and the environment.

http://cleanhospitals.com/


SieV

De Vereniging Schoonmaken is een Vak! kortweg SieV is op 21 maart 2012 opgericht. Met als doel de belangen zo goed mogelijk te behartigen van mkb-schoonmaakbedrijven. Per juni 2019 heeft SieV 219 leden en vertegenwoordigt daarmee circa 14.000 leden. De leden van SieV bestaan uit een mix van (grote, middelgrote en kleine) mkb-bedrijven en zzp ‘ers. SieV zet zich onder andere in voor betere cao, bevorderen van samenwerking en kennisdeling tussen haar leden. Daarnaast streeft SieV naar verantwoorde normen die gehanteerd worden bij haar leden, middels een eigen SieV-keurmerk. Tenslotte werkt SieV op operationeel en bestuurlijk niveau samen met andere mkb-brancheverenigingen zowel binnen als buiten de schoonmaakbranche.