Met de uitbraak van het coronavirus is, naast het houden van afstand tot elkaar, het belangrijk een goede persoonlijke en omgevingshygiëne te hebben om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hygiëne is de praktijk van het onderhouden en bevorderen van een goede gezondheid door reinigen en desinfecteren, om zo de keten van infectie te doorbreken. Een goede hygiëne vereist naast het regelmatig wassen van handen, het in kaart brengen van de kritische contactpunten, om deze vervolgens te reinigen en wanneer nodig, te desinfecteren. Overleg dit met uw schoonmaakorganisatie.
Op deze pagina leest u over hygiëne in horeca: restaurants, bars en cafés. Liever de informatie in een compacte brochure?
Infectieziekten zoals Covid-19 verspreiden zich van mens tot mens. Het is ontzettend belangrijk om de overdracht van infecties te stoppen, om verspreiding in te perken.
Enkele zaken zijn algemeen van belang:
Daarbij blijft handen wassen (of zonder water en zeep in de buurt handen desinfecteren) de basis van alle hygiëne.
Om gasten en personeel tegen infecties door het coronavirus of andere micro-organismen te beschermen, is het van belang om de kritische contactpunten hygiënisch te houden. Deze kritische contact punten kan je hygiënisch houden door goed te reinigen en waar nodig te desinfecteren. Volg de relevante hygiënecodes die gelden voor restaurants/cafés/bars voor algemene voedselveiligheid.
Kritische punten KEUKEN
Kritische punten WC
Kritische punten EETGEDEELTE